• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Dünya
  • Politika
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Ekonomi Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
09:21
Pamuk Pars’tan Sürpriz Proje! Sezen Aksu Eseriyle Geri Dönüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul'a gelmeyecek
Dünya
Yayınlanma: 15 Mayıs 2025 - 13:53

ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul'a gelmeyecek

Rus lider Putin'in ardından ABD Başkanı Donald Trump da "İstanbul" ile ilgili kararını verdi. Trump, Ukrayna-Rusya barış müzakerelerinin yapıldığı İstanbul'a gelmeyecek. ABD heyetine Dışişleri Bakanı Marco Rubio başkanlık edecek.

Dünya
15 Mayıs 2025 - 13:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ABD Başkanı Donald Trump, İstanbul'a gelmeyecek
 

İstanbul'da gerçekleştirilecek Ukrayna-  Rusya barış müzakerelerine katılıp katılmayacağı ile ilgili sık sık farklı açıklamalar yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın durumu netleşti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ardından Trump da kararını verdi.

TRUMP DA İSTANBUL'A GELMİYOR

Son olarak Putin'in de kendisini  İstanbul'da görmek istediğini söyleyen ABD Başkanı Trump,  İstanbul'daki zirveye katılmayacak. ABD heyetine  İstanbul'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio başkanlık edecek.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ANTALYA'YA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı kapsamında Antalya'ya geldi. Rubio, özel uçakla Antalya Havalimanı'na indi. ABD'li Bakan Rubio, Türkiye'nin ev sahipliğinde Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek.

"PUTİN ORADA OLMAMI İSTİYOR"

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'dan Katar'a geçerken uçakta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde  İstanbul'da Rusya ile Ukrayna arasında yapılacak barış müzakerelerine ilişkin, "Putin orada olmamı istiyor ve bu, bir olasılık. Ben orada olmazsam Putin orada olur mu, bilmiyorum." ifadesini kullanmıştı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI VE MÜZAKERELER

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat 2022'de başlayan saldırısıyla patlak veren savaşta Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgeleri büyük ölçüde ilhak edildi.

Kırım'ın 2014'te Rusya tarafından ilhakıyla Ukrayna, topraklarının yaklaşık beşte birinde kontrolü kaybetti.

ABD ve Avrupa ülkeleri, Ukrayna'ya geniş ekonomik ve askeri yardımlarda bulunurken geniş bir alanı ilhak eden Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguladı.

İSTANBUL'DAKİ İLK ZİRVE 2022'DE YAPILDI

Belarus'taki görüşmelerin ardından Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları, 10 Mart 2022'de Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya geldi. Türkiye, tarafları 29 Mart 2022'de de  İstanbul'da buluşturdu. İstanbul müzakerelerinde tarafların sağladığı uzlaşma, Buça şehrinde sivillerin öldürüldüğü yönündeki suçlamalarla bozulurken İngiltere ve ABD'nin anlaşmaya karşı çıktığı iddiaları ortaya atıldı.

Savaşın şiddetlenmesine karşın barış için çabalarını sürdüren Türkiye, Birleşmiş Milletlerin (BM) de desteğiyle tarafları aynı yıl yeniden bir araya getirerek dünyada geniş yankı uyandıran Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nın imzalanmasını sağladı. Her iki tarafla da görüşebilen ender liderlerden olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, barış görüşmeleri için ev sahipliği ve arabuluculuk teklifini sürdürürken ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle de diplomasi yeniden hareketlilik kazandı.

PUTİN'DEN "İSTANBUL" ÇAĞRISI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Mayıs'ta, 3 yıl önce kesilen doğrudan müzakerelerin ön koşulsuz olarak 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden başlatılması önerisini gündeme getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev sahipliği yapmasını talep etti. Ukrayna yönetimi buna olumlu yanıt verirken, uluslararası toplum da İstanbul barış görüşmeleri gündemini memnuniyetle karşıladı.

 

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hürmüz Boğazı korkusu! Çin apar topar açıklama yaptı
Hürmüz Boğazı korkusu! Çin apar topar açıklama yaptı
İran'dan jet misilleme! Füzenin düştüğü an kameraya böyle yansıdı
İran'dan jet misilleme! Füzenin düştüğü an kameraya böyle yansıdı
İsrail'den en büyük saldırı! Tahran yangın yeri
İsrail'den en büyük saldırı! Tahran yangın yeri
İran'a saldırı ABD'yi karıştırdı! Sokaklara döküldüler
İran'a saldırı ABD'yi karıştırdı! Sokaklara döküldüler
Son Haberler
CARIBOU COFFEE'DEN 2025’E GÜÇLÜ ADIMLAR: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İSTİHDAM ODAKLI YENİ VİZYON
CARIBOU COFFEE'DEN 2025’E GÜÇLÜ ADIMLAR: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK...
YAZ TATİLİ HAZIRLIKLARI BAD BEAR İLE TAMAMLANIYOR
YAZ TATİLİ HAZIRLIKLARI BAD BEAR İLE TAMAMLANIYOR
SELİN ALPTEKİN GERİ DÖNÜYOR!
SELİN ALPTEKİN GERİ DÖNÜYOR!
VOLKAN ŞAHİN DEMİRKAYA VE EŞİ NİLÜFER DEMİRKAYA, ÇORUM’DAKİ MUHTEŞEM DÜĞÜNDE GÖZ DOLDURDU
VOLKAN ŞAHİN DEMİRKAYA VE EŞİ NİLÜFER DEMİRKAYA, ÇORUM’DAKİ...
Burak Kut'tan 30. Yıla Özel Türkiye Turnesi:
Burak Kut'tan 30. Yıla Özel Türkiye Turnesi: "Sevenlerim Beni Hiç...
Silahlar nereye teslim edilecek? MSB'den PKK'nın feshine dair ilk açıklama
Silahlar nereye teslim edilecek? MSB'den PKK'nın feshine dair ilk açıklama

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Dünya
Politika
Magazin
Spor
Sağlık
Kültür-Sanat
Ekonomi
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim